6.10.2015

PORKKANAKAKKU PELASTAA






Tämä ilta on vaatinut porkkanakakkua. On väsyttänyt ja laiskottanut, joten jotain hyvää ja herkullista oli saatava. Ehdoton ikisuosikkini porkkanakakku on helppo tehdä ja valmistuu nopeasti, joten sellainen sitten pikapikaa lasten kanssa väsättiin. 

Ei haitannut, että tuorejuustoa ei ollut kuin vajaa purkki, mantelirouhetta ei löytynyt, emmekä malttaneet antaa pohjan viilentyä riittävästi ennen kuorruteen laittamista ja se taisi vähän juoksettuakin, suussa sulavaa siitä silti tuli! Ja paljon parempi mielikin oli heti muutaman palan jälkeen! 




Porkkanakakku (gluteeniton)

4 isoa porkkanaa raastettuna
100 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta 
1 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
kardemummaa

50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria

ripottele koristeeksi mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon porkkanaraaste ja voi. Sekoita jauho ja mausteet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina pellille voidellun leivinpaperin päälle tai korkeampia palasia saadaksesi leivinpaperoituun uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista kuorrutus. Sulata voi ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä tomusokeri, levitä kuorrutus kakun päälle ja anna jähmettyä, koristele mantelirouheella. 

Ja ilta paranee entisestään, seuraavaksi vuorossa Downton Abbey. Ja ehkä vielä yksi pala porkkanakakkua! ;)

-Piia

4 kommenttia :

  1. Porkkanakakku on kyllä parasta! Itse teen kuorrutteen aina sulatejuustosta. Testaapa joskus.

    VastaaPoista
  2. nammm näyttää todella hyvälle ja ohje vaikutti sopivan yksinkertaiselle! Jospa tänä viikonloppuna kerkeisi tuota herkkua tekemään itsekin. Ihanaa iltaa sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti aikaa porkkanakakun leipomiselle on löytynyt, se on niin herkkua! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!