15.12.2015

SUOLAISTA JA MAKEAA - VUOHENJUUSTOTORTUT



Suolaisen ja makean sekoitus leivonnaisissa on yksi suosikkijutuistani. Näiden vuohenjuustotorttujen ohjeen bongasin Melinan blogista ja heti oli ryhdyttävä leivontapuuhiin ja tehtävä herkuista gluteeniton versio! Näissä tortuissa on maun lisäksi muutama muukin hyvä juttu. Gluteeniton torttutaikina on aika hankalasti leivottavaa ja perustähtitortun tekoa siitä ei kannata edes lähteä yrittämään, tai no ainakaan itse en ole koskaan siinä onnistunut. Näiden kanssa sen sijaan voi turhan väkerryksen unohtaa ja kaunis leivos syntyy ihan vaan simppelin pyöreänmuotoisen taikinapalan päälle. Toinen hyvä juttu on, että näin raskaana ollessakin uskaltautuu syömään vuohenjuustoa, kun sen on kypsentänyt uunissa. Monta hyvää siis yhdessä ja samassa! Ja nopeita tehdäkin vielä!




Gluteenittomat vuohenjuustotortut

1 pkt gluteenitonta lehtitaikinaa
viikunahilloa
1 pkt vuohenjuustoa
muutama kourallinen pähkinöitä, esim. suolapähkinöitä tai kuorettomia pistaasipähkinöitä
siirappia
tomusokeria

Kaulitse taikina ja tee taikinasta ympyröitä muotilla tai esimerkiksi lasilla. Gluteeniton taikina ei kohoa samaan tapaan kuin tavallinen lehtitaikina, joten halutessasi voit laittaa kaksi ympyrää päällekkäin, pysyvät paremmin paikoillaan jos "liimaat" ne toisiinsa kostuttamalla vastakkaiset palat kevyesti vedellä. Levitä päälle hilloa sekä ohuehko vuohenjuustokiekko. Paista uunissa 225 asteessa reilu 10 minuuttia tai kunnes tortut ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä hetki ja sirottele päälle murskattuja pähkinöitä. Koristele pienellä määrällä siirappia sekä tomusokerilla. Herkuttele!

Näistä on tarkoitus nautiskella jouluna, joten äiti vink vink, muista nämä ainekset!

-Piia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!