30.9.2016

HERKULLINEN SOKERITON LUUMUMASCARPONEASIA

Tässä päivänä eräänä herkkuhammasta kolotti ja oli saatava jotain hyvää iltapalaksi. Jääkaapissa oli vielä muutamia maalta tuotuja luumuja ja niiden ympärille lähdin sitten kehittelemään jotain hyvää. 

Alunperin olin ajatellut yhdistää luumut jotenkin gluteenittomaan lehtitaikinaan, jota muistin pakastimessa olevan, mutta sepä oli jo ylittänyt viimeisen käyttöpäivänsä, joten jotain muuta täytyi keksiä, avainsanoina helppo, nopea, hyvä sekä sokeriton! Vahingossa sitten syntyi tämä luumu-mascarpone kombo helpolla raakakakkupohjalla. Se oli nopea ja helppo tehdä ja mikä tärkeintä, valtavan herkullista!


sokeriton luumumascarponeasia

n. 12-15 luumua
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 rkl hunajaa

pohja:
n. 1 dl saksanpähkinöitä
6-8 taatelia
ripaus hyvää suolaa

väliin:
1/2 prk mascarponea
2 tippaa vanilja-aromia

Halkaise luumut ja poista kivet. Laita luumut paistinpannulle, lisää hunaja ja mausteet ja anna porista pienellä lämmöllä kunnes luumut ovat pehmentyneet. Tee luumujen valmistuessa pohja. Poista taateleista kivet ja laita ne blenderiin saksanpähkinöiden kanssa. Sekoita hyvin. Painele pähkinä-taatelitahna pieneen vuokaan tai suoraan leivinpaperin päälle ja sirottele päälle vähän suolaa. Sekoita muutama tippa vanilja-aromia mascarponejuustoon. Levitä mascarpone varovasti pohjan päälle. Levittäminen helpottuu jos mascarponea on sekoittanut hyvin, jolloin se pehmenee hieman. Lisää mascarponen päälle luumuseos ja tarjoile heti!



Tämä kakku-jälkiruoka-mikälie on kauniin rouhea ja simppeli herkku. Mietin, että tämän voisi rakentaa kauniisti myös lasiin: pohjalle pähkinä-taatelimurua, väliin mascarponea ja päälle luumuseosta. Mausteinen ja luumuinen maku antaa hieman vihjettä siitä eräästä juhlasta, joka oikeasti on taas ihan pian kulman takana! Tässä siis vahva ehdokas, uskallanko edes ääneen sanoa...joulupöytään! Sitä ennen toimii sesonkiherkkuna, kun kotimaisia luumuja on vielä saatavilla.

-Piia

2 kommenttia :

  1. Nam, mulle tuli kuvista heti jouluvibat! :p Kuulostaa kyllä niin hyvältä, että menee testaukseen.

    Marjo / Elämäni päivä
    http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain jouluista siinä siis on!:D Kerrohan mitä tykkäsit kun olet päässyt maistamaan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!