6.12.2016

LUUKKU 6 / JOULUINEN SUKLAARAAKAKAKKU


Voiko joulua olla ilman suklaata? No ei minusta! Joulua varten piti kehitellä suklainen herkku, joka sopii noudattamaani vähäsokeriseen ruokavalioon. Syntyi suklaaraakakakku, joka on makoisaa ja herkullista, joka valmistuu ilman uunia ja jota kelpaa tarjota sekä aattona että itsenäisyyspäivänä, pikkujouluissa tai syödä vaikka paketoinnin lomassa!



suklaaraakakakku 

pohja:
n. 3 dl manteleita
n. 15 kpl taateleita 
1 1/2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
1/2 vaniljatangon siemenet
sormisuolaa

täyte:
2 tlk (á 165g) kookoskermaa
2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
1/2 vaniljatangon siemenet
n. 20 g raakasuklaata
2 tl piparkakkumaustetta

Aloita kakun valmistelu jo edellisenä päivänä laittamalla kookoskermatölkit jääkaappiin. Seuraavana päivänä valmista ensin pohja. Laita blenderiin mantelit, taatelit, kaakaojauhe sekä vaniljatangosta raaputetut siemenet. Muista poistaa taateleista kivet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Taputtele massa leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuuan pohjalle. Ripottele päälle sormisuolaa. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Ota kookoskermatölkit jääkaapista. Kookoskerman tulisi olla paksua ja kovaa. Vatkaa kookoskerma vaahtomaiseksi. Raasta raakasuklaa ja kaavi vaniljatangosta siemenet, lisää ne ja muut täytteen ainekset joukkoon, sekoita hyvin. Levitä täyte pohjan päälle. Laita kakku vielä hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Parhaimmillaan kakku on muutaman tunnin päästä valmistamisesta, mutta maistuu hyvin vielä seuraavanakin päivänä. Halutessasi voit raastaa kakun päälle vielä hieman raakasuklaata ja tarjoilla kakun esimerkiksi marjojen kera.

Raakasuklaa on yleensä makeutettu palmusokerilla tai raakaruokosokerilla. Myös ksylitolilla maustettua raakasuklaata on saatavilla mikäli haluat kakusta täysin sokerittoman. 



Tätä herkkua tänään siis itsenäisyyspäivän kunniaksi. Lisäksin vähän blinejä ja linnanjuhlia eli ei huonompi tiistai ollenkaan! Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle!

-Piia
#3xjoulukalenteri

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!