9.3.2017

HELPPO JA HERKULLINEN KASVISSOSEKEITTO

 
Meidän perheessä syödään aika paljon kasviksia ja ilokseni ne maistuvat kohtuullisen hyvin myös lapsillemme. Olen huomannut helpoimmaksi tavaksi ujuttaa kasviksia lasten ruokavalioon raasteiden muodossa ja lisäänkin yleensä kastikkeisiin esimerkiksi porkkana- tai kesäkurpitsaraastetta, jolloin kasviksia tulee syötyä ikäänkuin puolivahingossa.

Alkuvuodesta halusin haastaa itseäni kasvisruokien suhteen ja tammikuussa pidimmekin kasvisruokakuukauden eli kotona laitoimme ainoastaan kasvisruokia. Aluksi mietin, että keksinkö koko perheelle kelpaavaa ruokaa joka päivälle, siis ilman että syömme päivittäin kasvissosekeittoa, mutta hyvin selvisimme ja monta uutta ruokaa ja reseptiä tuli kuukauden aikana testattua. Osa oli enemmän ja osa vähemmän lasten makuun, mutta nälkäiseksi kukaan ei jäänyt. Ajattelin kerätä blogiin nyt näitä lasten suosikkeja, sekä itselleni muistiin että myös muille testattavaksi mikäli kasvisruokien lisääminen omaan ruokarepertuaariin kiinnostaa.

Aloitetaan kuitenkin siitä kasvissosekeitosta, se kun on perus helppo kasvisruoka. Oma kasvissosekeittoni valmistuu aineksista, joita minulta löytyy yleensä aina kotonta eli porkkanasta ja bataatista ja se maustetaan kookosmaidolla ja koskenlaskijalla, näin mausta tulee pehmeä ja vähän makea ja se maistuu erinomaisesti lapsille.


bataatti-porkkana kasvissosekeitto

500 g bataattia
5 kpl isohkoa porkkanaa
1 tlk (400ml) kookosmaitoa
n. 200g  Koskenlaskija sulatejuustoa (perinteinen)
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia

Kuori ja pilkko porkkanat, bataatit ja valkosipulinkynsi. Keitä pehmeäksi runsaassa vedessä. Kaada keitinvettä pois sen verran, että kasvikset jäävät juuri ja juuri veden alle. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää joukkoon tölkillinen kookosmaitoa sekä Koskenlaskija pieninä nokareina. Soseuta tasaiseksi. Lisää suola ja rosmariini ja kiehauta keitto vielä nopeasti.  

Kasvissosekeiton kaverina toimivat esimerkiksi raejuusto tai turkkilainen jogurtti. Kiva lisä keiton päällä ovat myös erilaiset pähkinät ja siemenet ja jos oikein haluaa herkutella, voi paistaa leipäkrutonkeja. Itse teen krutongit gluteenittomasta paahtoleivästä ja paistan pienet leipäkuutiot oliiviöljyssä yhdessä murskatun valkosipulinkynnen ja sormisuolan kera. Nam. Niin hyvää!

-Piia

2 kommenttia :

  1. Kiitos kivasta reseptistä, menee kokeiluun! Pitäisi ehdottomasti tehdä enemmän sosekeittoja, ovat niin helppoja ja yleensä tosi hyviä. Kasvisruokareseptit kiinnostavat nyt kyllä erityisen paljon, just nyt tekee mieli keventää kevättä kohden... Ei enää hetkeen lihapatoja tai tuhtia talviruokaa. :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on kasvissosekeitto sen helpoimmassa muodossa! :) Rakastan myös punajuuri- ja maa-artisokkasosekeittoja, mutta toinen on niin sotkuinen ja toinen työläs, että harvemmin tulee tehtyä vaikka pitäisi kyllä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!